Autohuur in het buitenland

auto-buitenlandVeel mensen boeken via internet naast een vlucht en een hotel ook een auto voor op vakantie. Er zijn veel verschillende autoverhuurders aanwezig in het buitenland, en zeker bij drukke bestemmingen stikt het van de verhuurders op vliegvelden. De ANWB heeft een brochure met daarin een aantal tips bij het huren van een auto in het buitenland. Het is vaak net iets ingewikkelder dan wanneer je een auto huurt in Nederland, terwijl het veel gebeurt. Hoe lang huur je een auto en reserveer je van te voren of ter plekke?

Kassa testte de verschillende autoverhuurders in Barcelona. En er bleken nogal wat kleine lettertjes te zijn en de prijzen verschillen enorm. Ze keken naar standaardprijzen, voorwaarden, toeslagen en verzekeringen, bij de vijf grootste verhuurders en twee bemiddelaars.

Een week een middenklasse auto in Barcelona, met allriskverzekering en een aanvullende dekking voor dak, ruiten, banden en onderkant en een tweede bestuurder kost tussen de €120 en €319. Sunny Cars kwam als goedkoopste uit de test van Kassa. Verder viel Kassa op dat nabellen soms een betere deal opleverde en dat vooraf betalen goedkoper is, al kan dan niet meer worden geannuleerd.

 

Tags: , , , ,

 

Meer Berichten in Autoverhuur

 
 

Deel dit