Comfortabel op vakantie met een huurauto

autovakantie

Het is je vast niet ontgaan dat de laatste jaren mensen steeds vaker kiezen voor een kleine, zuinige auto. Als je een auto leaset (bij bijvoorbeeld Leaseloket) heb je een lage of geen bijtelling en als je hem particulier koopt kan je vrij worden gesteld van wegenbelasting (voor meer informatie; de Belastingdienst).  De populariteit van grote SUV’s loopt daarbij verder terug. Met name doordat mensen over het algemeen toch wat minder te besteden hebben, maar zeker ook vanwege het milieu. Het straatbeeld wordt dan ook steeds meer gekleurd door compacte auto’s die zeer zuinig zijn in het verbruik. Ideaal voor ritjes van huis naar het werk of een dagje uit binnen Nederland, maar wie op vakantie gaat loopt op zo’n moment nog wel eens tegen problemen op. Helemaal met een gezin is de ruimte die zo’n kleinere auto biedt vaak onvoldoende.

Een huurauto kan in zo’n geval de perfecte uitkomst bieden. Het is natuurlijk zonde om voor die paar weekjes per jaar een grotere auto te kopen, dus bent u met een huurauto flexibel en snel uit de brand geholpen. Afhankelijk van uw wensen zijn er bij de verhuurbedrijven talloze soorten auto’s te huur. Auto’s met ruimte voor complete gezinnen, met een trekhaak als u met een caravan op pad gaat en natuurlijk met airco voor de warme bestemmingen. Om deze oplossing onder de aandacht te brengen organiseerde de BOVAG al eens een actie waarmee vakantiegangers bij de grens hun kleine auto mochten omruilen voor een grotere huurauto.

Hoewel niet iedereen direct aan deze mogelijkheid denkt, is het absoluut een interessant alternatief. Kleinere auto’s zijn vaak niet gemaakt voor lange intensieve ritten met een zware belading. Door te kiezen voor een huurauto vergroot u zo de levensduur van uw eigen auto. Daarnaast bent u er met een huurauto ook altijd van verzekerd dat deze goed onderhouden is. Mocht u onderweg toch tegen problemen oplopen, dan is pechhulp en vervangend vervoer altijd snel geregeld. Eenmaal thuis kunt u vervolgens weer besparen op de brandstofkosten met uw eigen zuinige auto.

 

Tags: , ,

 

Meer Berichten in Autoverhuur

 
 

Deel dit