Greenwheels

Wil je geen eigen auto, omdat het veel geld kost, er altijd onderhoudskosten zijn, omdat je niet zo vaak rijdt, of om wat voor reden dan ook, dan is Greenwheels wellicht iets voor jou.

greenwheels

Bij Greenwheels neem je een abonnement, betaal je een éénmalige borgsom en krijg je een pasje. Hiermee kun je door heel Nederland auto’s huren. Je reserveert telefonisch of online, waardoor je ook meteen te weten komt waar de dichtstbijzijnde vrije auto is. De uitgiftepunten zijn slechts gereserveerde parkeerplaatsen, waar je met je pasje de auto open kan krijgen.  Na afloop zet je hem weer op dezelfde plek terug en kan de volgende hem meenemen. Je deelt een auto dus met anderen en een auto staat niet meer zo’n groot deel stil op de parkeerplaats.

Kosten

Je betaalt uiteraard de brandstofkosten per kilometer, maar met een tankpas kun je op dat moment gratis de tank volgooien. Bovenop brandstofkosten betaal je een klein bedrag per kilometer en per uur. Die verschillen per type auto en welke uren je een auto huurt. ’s-Nachts kost een stadsauto slechts €1 per uur plus €0.15 per kilometer. Bij verkeersboetes of schade dan betaal je daar natuurlijk voor en ook als je je niet aan de regels houdt (geen benzine in de tank, te laat terug) krijg je een boete. Je dupeert je medehuurders hier immers mee. Vaste NS-klanten krijgen korting.

 

Tags: , , , ,

 

Meer Berichten in Autoverhuur

 
 

Deel dit