Verzekering huurauto

auto verzekerenAls je een auto gaat huren is het wel zo verstandig om er een verzekering bij te nemen. Je zult maar in een ongeluk veroorzaken en op draaien voor alle kosten. De verzekeringen zijn echter nogal ingewikkeld, zeker voor een korte huurperiode is het een tikkeltje overdreven. De prijzen die je ziet en betaalt zijn inclusief verzekering, maar lang niet altijd zit alles hier in. Er zijn verschillende verzekeringen, die verschillende dingen dekken. Ook wat er verplicht is verschilt en elk land heeft vaak iets andere regels.

Alle auto’s zijn WA-verzekerd, waardoor schade aan derden is gedekt. Dit is in Nederland en alle andere landen die bij de Europese Unie zijn aangesloten verplicht. Deze premie zit altijd bij de prijs inbegrepen. Bij veel standaardboekingen zit ook nog wel een verzekering tegen diefstal of schade bij de prijs inbegrepen. Kijk of het een all risk cascoverzekering betreft, waar diefstal overigens niet altijd in zit. Daarmee ben je alleen nog niet klaar, want voor schade aan de onderkant, dak, ruiten, banden ben je niet verzekerd. Zonder aanvullende verzekering loop je altijd het risico hier flinke kosten aan op te lopen. Ook voor de inzittenden van de auto (bestuurder plus meerijders) is een verzekering, die alle inzittenden schadeloos stelt als er schade wordt opgelopen door een ongeval.

Eigen risico

Het eigen risico is bij huurauto’s vaak erg hoog, loopt altijd op tot honderden euro’s. Zo hoog zelfs dat verhuurbedrijven aanvullende verzekeringen aanbieden voor het eigen risico. Hiermee koop je als het ware je eigen risico af en ben je dan zover gedekt dat je gegarandeerd niet nog meer kosten hebt.

Ruim 600 verhuurderbedrijven, verspreid door heel Nederland zijn aangesloten bij BOVAG, de Bond van Auto(mobiel)handelaren en Garagehouders. Alle verhuurbedrijven voldoen aan de algemene huurvoorwaarden van BOVAG.